август 15, 2014

Тест на батерии

Батерията е  консуматив, който  изисква поддръжка, за да се гарантира нейната ефективност. Дори най-добрите батерии изискват тестване и поддръжка,независимо от това дали те са запечатани VRLA батерии .
Оловно-киселинните батерии формират  над 90% от всички системи за резервно електрозахранване в промишлен мащаб. Ако системата, която  зарежда и поддържа батериите Ви не е конфигуриран правилно, или е повредена, това може да доведе до преждевременно и ускорено стареене на батериите .Редовната поддръжка и тестване на батериите е от съществено значение да се гарантира, че Вашите системи са защитени и са в състоние да доставят енергия, когато имате нужда от нея най-много.Нашите сервизни инженери използва най-съвременните удеди за тест и контрол, включително уреди за измерване на вътрешното съпротивление и електрохимични анализатори. Те тестват батериите на индивидуална основа, с помощта на сканиране на тяхната технология и химия.  Това води до по-изчерпателна информация в сравнение с традиционните методи и дава възможност предварително да се определи остатъчния живот на батериите на базата на широк набор от изследвания, включително сулфатизация. Редовното тестване (до два пъти годишно) е от жизненоважно значение за критични енергийни системи като превантивна мярка и помощ, за да се гарантира, че комплекта батерии отговарят на  очаквания експлоатационен живот.Валбис трейд ЕООД притежава най-съвременната техника за тест на батерии.

Поддържаме следните уреди за тест и контрол на батерии:

 • TORKEL 860 – професионално устройство на фирма Programma Electric AB за извършване на капацитивен разряден тест на всички видове акумулаторни батерии с работно напрежение от 12÷480VDC и капацитет до 3000Ah. 
 • HIOKI 3554 – уред за измерване на вътрешно съпротивление на акумулаторни батерии в реално време.
 • FLUKE 289 – измервателен True RMS мултимер с възможност за запаметяване на измерените стойности. 
 • FLUKE 117 – измервателен True RMS мултимер. 
 • AlphaBatPro – устройство за извършване на капацитивен разряден тест на клапанно регулирани оловно-киселинни акумулаторни батерии с работно напрежение 6/12VDC и разряден ток до 30А. ELV 5000 – устройство за извършване на капацитивен разряден тест и заряд на алкални акумулаторни батерии с работно напрежение от 0÷30VDC и разряден/заряден ток до 5А.Валбис Трейд ЕООД осигурява ефикасно и прецизно обслужване и тестване на батериите, за да се гарантира целостта на Вашите системи батерии.

Нашите доклади и данни осигуряват основа за бъдещи анализи. Ние също така предоставяме тестване на натоварването за въвеждане в експлоатация и услуги свързани с превантивни поддръжка. Доклада, който клиентите ни получават след направения тест включва следната информация за всяка една батерия :

 • Проводимост, съпротивление и зареждане.
 • Отчитане на температурата.
 • Графика на напрежението.
 • Доклад от изследване на околната среда.
 • Доклад за безопасност.
 • Доклад от визуалната проверка на системата.

При проверка и тестване на батериите , като допълнителна опция  можем за предоставим резервни UPS батерии, също така  и обратно изкупуване на старите и предаване на рециклиращи компании.Има две начина на тестване на батерията като стандарт в индустрията:Тест на проводимостта: дава показания за способността на батерията за провеждане  или производство на енергия.Редовното тестване и записването на резултатите осигурява преглед на цялостния статус на един блок от батерии и може да помогне при план на бъдещи смени, преди батерията достигне края на своя живот или преди да покаже видими признаци на увреждане (подути пластмасова кутия и бял остатък около клемите) .Измерване на съпротивлението: измерване вътрешното съпротивление  на всяка една батерия. При работа и старенее плочите на батериите сулфатизират, което води до повишаване стойностите на вътрешното съпротивление, от там до повишаване на температурата в рамките на самата батерия. Измерване на вътрешното съпротивление дава показания за това, колко близо е една батерия до момента на своат неуспех (провал).И двата начина на тестване на батерията могат да бъдат използвани за проверка на UPS батерии или комплект батерии, вече монтирани в електроенергийната система. Важно е да се отбележи, че  тестването на батерията осигурява информация за моментното състояние. Само редовните тестове, записи на отчитените резултати и анализ ще покажат тенденциите на  комплект батерии с течение на времето. Поради тази причина ние препоръчваме жегодно тестване на батериите.Ако имате нужда от помощ на място, консултации относно надежността на вашите батерии ,за да Ви помогнем при правилното тестване на батериите за Вашите специфични нужди, моля,  не се колебайте да се свържете с нас.

ТЕСТВАНЕ НА ИМПЕДАНС

UPS тестове за импеданс на батерията за защита на вашата система. Тестването на импеданса ще идентифицира проблеми с батерията, преди те да могат да повлияят на вашата UPS система.

Нашите тестове за импеданс на батерията на UPS ще идентифицират потенциални проблеми с батерията, преди те да повлияят на здравето на вашата UPS система. Като наблюдаваме състоянието на вашите батерии, ние сме в състояние точно да предвидим кога ще се влошат. Услугата за тестване на импеданс също ще разпознае незначителни грешки, които в крайна сметка могат да повлияят на производителността.

Всички тестове се извършват от нашите вътрешни инженери, което гарантира най-доброто обслужване според най-високите стандарти. Ще ви бъде предоставен подробен отчет, който ще включва текущото състояние на батерията, всички неизправности и прогнозирания живот. Тези превантивни тестове ще ви улеснят в планирането и предвиждането на смяната на батерията, избягвайки неочаквани разходи.

 • Извършва се от опитни инженери
 • Идентифициране на потенциална повреда на батерията
 • Поддържане на цялостното здраве на вашия UPS
 • Помага ви да бюджетирате за бъдещето
 • Точен график на живота на батерията
 • Изчерпателни отчети за състоянието
 • Конкурентни цени