февруари 27, 2013

Производство на акумулаторни пакети

Предвид огромното разнообразие от типове, модели и приложения, всяка батерия има своя конфигурация и спецификация, която изисква предварителна дискусия с клиента, за нейното опознаване и в следствие правилното и изработване. За нас е важно да научим основни неща, като размери на пакета, напрежението, капацитета и не на последно място неговото приложение. Например: конфигурациите за винтоверти, касови апарати, домашни телефони, РС модели, памети, геодезически уреди и медицинска апаратура са само една малка част от въпросното разнообразие. Ние държим на качеството и професионализма, и за тази цел прецизираме внимателно всеки процес, при изработката, като го следим непрекъснато.

 

Предлаганите от нас клетки са основно от типове: A, AA, AAA, C, SC, D, и F от технологията Ni-Cd и Ni-Mh. Всеки един тип има своите разновидности по височина, както и изводи за подпружинване или промишлена инсталация, в зависимост от моментната ни наличност. Всяка от клетките преминава през тест по напрежение, който показва нейното състояние. В зависимост от стойностите, в случай на разминаване, клетките биват сортирани, според този критерий. Така във всеки пакет те имат своето приблизително еднакво вътрешно съпротивление, което влияе на живота на батерията. Една от най-големите грешки, които се допускат е подмяната на част от пакета и комбинацията на стари и нови клетки. Ефекта е нищожен и в последствие живота на подменените клетки се съкращава и клиента в крайна сметка си поръчва изработка на нова батерия, плащайки почти двойна цена.

Друг съществен фактор при изработката на батерията е тъй наречената „точкова заварка”. Тази технология на свързване на елементите е жизненоважна за тях, защото по този начин те не се прегряват и не се нарушава структурата и химическите им свойства. Това е най-сигурния метод за свързване, който гарантира качество.

Някои от моделите батерии се окабеляват и на изводите им се поставя куплунг. Други се поставят в кутии. Трети се изолират с термосвиваемо фолио. При някои медицински и геодезически уреди се изисква батерия, която да бъде херметизирана.
Теста на всяка батерия е крайната фаза на изработка, при която се утвърждава качеството и се доказва капацитета на батерията. Извършва се със специализирани тестери, които правят циклични функции на заряд и разряд. По този начин в реални условия, а не симулирани, се извежда капацитета на акумулаторния пакет.

В много от случаите живота на батерията се съкращава, поради неправилната експлоатация или неподходящото зарядно устройство. Често се случва проблема да не е в батерията, а в зарядното устройство. Затова препоръчваме да се направи предварителен тест, за доказване на капацитета.
Шест месечната ни гаранция дава възможност на клиента сам да се убеди в качеството, което предлагаме, високото ниво на професионализъм и най-вече добре свършената работа.

Видове конфигурации на акумулаторни пакети

Акумулаторни батерии пакет
pack_6x_A_AA_AAA_double_line
pack_5x_A_AA_AAA_line
pack_5x_A_AA_AAA
pack_4x_A_AA_AAA_line
pack_4x_A_AA_AAA_cube
pack_3x_A_AA_AAA
pack_2x_A_AA_AAA
W8 - 9,6V
W7 - 8,4V
W4 x 2h - 9,6V
W4 - 4,8V
W3 - 3,6V
2 x 12L - 14,4V
2 x 10L - 12V
2 x 3L - 7,2V
1 x 7L - 8,4V
2 x 2L - 4,8V
1 x 5L - 6V
1 x 3L - 3,6V
1 x 3h - 3,6V
1 x 2L - 2,4V
(2 x 12L) x 2h - 28,8V
1 x 2h - 2,4V
(2 x 5L) x 2h - 24V
(2 x 4L) x 2h - 19,2V
(2 x 2L) x 3h - 14,4V
(1 x 5L) x 2h - 12V
(1 x 3L) x 4h - 14,4V
(1 x 3L) x 2h - 7,2V
(1 x 3L) x 3h - 10,8V
(1 x 2L) x 5h - 12V