Литиеви батерии

Фирмата EVE е основана през 2001 г. и е специализирана в производството на литиеви батерии с повече от 20 години опит в проектирането и непрекъснато подобряване на своите продукти. EVE е най-големият доставчик на първични клетки на лития в рамките на Китай. Висококачествените литиеви батерии на EVE се произвеждат в различни размери, с напрежение от 3,6 V. EVE е лидер в производството на литио – тионил хлоридни (Li/SOCl2) клетки, литиево-манганов диоксид (Li/MnO2) клетки и литиеви акумулаторни клетки. Компанията EVE има опитен екип, с повече от 20 години стаж в областта, който работи с качетвени и модерни съоръжения. EVE непрекъснато разработва нови технологии в проектирането и производството на батерии и прилага съвременни системи за управление като 5S, 6 Sigma, Lean.

Продуктите на EVE са сертифицирани с ISO9001 , а също така са признати от UL, ООН, CE и CCC. EVE работи усилено, за да спечели доверието на своите клиенти. Това са хора, които търсят продукти с високо качество и конкурентни цени.

SAFT е световен лидер в проектирането и производството на съвременни технологични батерии за промишлени и битови приложения. Освен това SAFT е водещ производител на първични литиеви батерии с 16 производствени обекти по целия свят. В компанията работят 4100 души персонал. SAFT има много добро позициониране на пазара на батерии от висок клас, като държи 75% от продажбите на литиеви батерии и над 40%. Батерии SAFT са 3.6 волтови литиеви батерии, които са с много широко приложение

Батерии SAFT – основни приложения: Алармени устройства, поддръжка на памети, измервателни уреди, охранителни wireless устройства, мобилни уреди, GPS, аварийни известителни системи, професионална електроника, военна радиокомуникация, системи за проследяване сонди, автомобилна телематика, телеметрия и др. Продуктите на SAFT са много популярни при захранване на професионална апаратура

Компанията SAFT е на едно от първите места в производството на литио – тионил хлоридни (Li/SOCl2) клетки, литиево-манганов диоксид (Li/MnO2) и литиеви акумулаторни клетки.

До 2001 година, компанията Panasonic е продала повече от 100 милиарда сухи батерии. От този момент, компанията е фокусирана върху подобряване на неговата технологиите свързани с производството на батерии. Цилиндричните литиеви батерии на Panasonic са отличават с високо напрежение, енергийна плътност, трайност и стабилна работа. Литиевите батерии на Panasonic намират приложение там където дългият експлоатационен живот на батерията е от изключителна важност. Литиеви батерии Panasonic често се използват при електронни устройства в медицината, които са предназначени да издържат над 15 години. Литиеви батерии Panasonic се използват и в производството на играчки.

Литиивите батерии на Panasonic се използват още при: Алармени устройства, поддръжка на памети, измервателни уреди, охранителни wireless устройства, мобилни уреди, GPS, аварийни известителни системи, професионална електроника, военна радиокомуникация, системи за проследяване сонди, автомобилна телематика, телеметрия и др.

Литиеви батерии (Lithium battery)са батерии за еднократна употреба (първични батерии), които имат литиево-метална структура. В зависимост от използваните съединения на проектиране и химичният състав на една литиева батерия, тя може да достигне напрежение до около 3,7 V.

Литиеви батерии намират приложение там където дългият експлоатационен живот на батерията е от изключителна важност. Литиеви батерии често се използват при електронни медицински устройства, които са предназначени да издържат над 15 години. Литиеви батерии се използват и в производството на играчки. При такива случаи е много вероятно една литиева батерия да надживее устройството. Литиеви батерия могат да се използва и при преносими електронни устройства

Една литиева батерии може да се използва на мястото на обикновените алкални батерии в много устройства, като часовници и фотоапарати. Въпреки че те са по-скъпи, литиевите клетки осигуряват много по-дълъг живот на устройствата, в които са сложени, като по този начин се свежда до минимум смяна на батерията.

Предимствата на батерии съдържащи литии са следните:

  • Малък саморазряд, което означава, че батерията може да остане “на рафта” или в изключено устройство в продължение на години, по-дълго от алкалните батерии.
  • Сравнително леки
  • Литиеви батерии имат и друго важно предимство – те почти не губят своя капацитет при ниски температури:-голямата част от клетките са произведени така, че да могат безопасно да работят от – 40 ° до + 60 °.
  • Всички тези параметри са особено важни при използване на устройства за оцеляване – например, фенери.
  • За разлика от други системи батерии те имат отлични експлоатационни характеристики.

И въпреки че правилата на работа на литиеви батерии не са различни от правилата на работа на алкални батерии и други батерии, спазването им е особено важно, тъй като неспазването може да доведе до сериозни последици.